Muncitorii Asiatici Aleg România

vlad-t-agent-recrutare-personal-asiatic

Vlad T.

August 27, 2024

muncitori-asiatici-aleg-romania

România a devenit o țară oportună pentru muncitorii asiatici, astfel că mulți dintre ei au în plan să-și aducă și familiile. Salariile mari comparativ cu țara de proveniență (ex. Nepal, Sri Lanka, Pakistan, India, Bangladesh) cât și locul de cazare asigurat, sunt printre motivele ce îi determină pe mulți muncitori asiatici să se stabilească în țară cu soția și/sau copilul.

Introducere

În România, se observă o creștere a numărului de muncitori asiatici, în special din Nepal, Sri Lanka, și Pakistan veniți să lucreze în diverse sectoare economice. Această tendință este determinată de deficitul forței de muncă locale și de dificultatea de a găsi personal român dispus să lucreze în anumite domenii. Prin urmare, țara noastră oferă un mediu care face acomodarea muncitorilor asiatici ușoară în majoritatea cazurilor.

Creșterea numărului de muncitori străini în România

O mare parte din muncitorii asiatici sunt budiști atașați de familii, astfel că după ce reușesc să se acomodeze încep procedurile pentru a-și aduce familiile în țară. Angajatorii încurajează acest lucru, oferind cazare în cămine unde pot sta împreună. De asemenea, documentele necesare precum vizele sunt obținute într-un timp scurt, fără bătăi de cap, favorizând migrația multor muncitori asiatici din țările sărace.

IMPORTANT! Muncitorii asiatici sunt tot mai căutați în multiple industrii din România. Află de ce sunând la: 0743098272

Sectoarele economice în care sunt angajați

Un alt factor care favorizează condițiile de integrare rapidă în societate a muncitorilor asiatici este lipsa forței de muncă în sectoare cheie precum construcții, agricultură, horeca și industria alimentară. Aceste sectoare, în special agricultura, sunt cunoscute pentru necesitatea de a avea un număr mare de lucrători sezonieri, iar muncitorii străini sunt adesea singura opțiune viabilă pentru multe firme. În construcții și industria alimentară, acești muncitori contribuie semnificativ la menținerea și dezvoltarea afacerilor, aducând cu ei o etică a muncii apreciată de angajatori.

Beneficiile angajării și stabilirii în România

În prezent, România găzduiește aproximativ 140 000 de muncitori asiatici încurajând venirea lucrătorilor împreună cu familiile prin oferirea unor spații de cazare în cadrul căminelor sub formă de apartamente. De asemenea, sunt în derulare proiecte de a construi astfel de cămine special pentru muncitorii asiatici care își doresc să-și construiască o familie în țară. Acest lucru contribuie la stabilirea acestora și la micșorarea ratei de abandon, deoarece le permite să se reunească cu familiile lăsate acasă (în unele cazuri durând chiar și ani până la revedere) și să înceapă o nouă viață împreună.

ATENȚIE! WorkAsia.ro te ajută să-ți găsești angajații ideali. Sună la: 0743098272

Impactul asupra economiei locale

Această migrație de muncitori asiatici a avut un impact pozitiv asupra economiei. Provenind din state foarte sărace, salariile de aici sunt mari comparativ cu cele din țara nativă, astfel că sunt ușor de mulțumit. Pe altă parte, muncitorii asiatici ajută la acoperirea deficitului de forță de muncă în industriile grele, unde se găsește greu personal (depozite, uzine etc.).

Concluzie

Alegerea unei agenții de recrutare reprezintă un pas important pentru firmele care își doresc să aducă muncitori asiatici deoarece oferă un proces sigur și rapid. WorkAsia.ro este agenția de recrutare de forță de muncă din Asia care oferă soluții eficiente pentru nevoile companiilor din România. Cu o vastă rețea de filiale în India, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, și multe alte țări, WorkAsia.ro facilitează accesul la muncitori asiatici cu experiență și bine pregătiți.

Ești interesat să angajezi asiatici?

Contactează-ne

Întrebări Frecvente

De ce observăm o creștere a numărului de muncitori asiatici în România?

Cum facilitează România acomodarea muncitorilor asiatici și a familiilor acestora?

În ce sectoare economice sunt angajați cel mai des muncitorii asiatici în România?

Ce beneficii aduce angajarea muncitorilor asiatici pentru economia României?

Cum poate WorkAsia.ro ajuta companiile din România să recruteze muncitori asiatici?

Articole recomandate

Zidari din Asia: Personal Asiatic pentru Construcții

Descoperă beneficiile recrutării de zidari asiatici din India, Nepal, Sri Lanka și Vietnam pentru proiectele tale de construcții. WorkAsia.ro oferă soluții personalizate pentru companiile din România.

Citește

Culegători din Asia: Personal Asiatic pentru Agricultură

Descoperă cum recrutarea culegătorilor asiatici poate rezolva criza forței de muncă din agricultura românească, oferind soluții eficiente și durabile pentru creșterea productivității și stabilitatea pe termen lung.

Citește

Angajează Muncitori Asiatici: o Soluție Viabilă pentru Fabrici

România se confruntă cu o criză acută a forței de muncă în sectorul industrial, iar muncitorii asiatici devin din ce în ce mai importanți pentru fabricile din țară.

Citește

Top 5 Provocări în Recrutarea Forței de Muncă din România și Cum le Puteți Depăși

Află cum companiile din România pot depăși provocările legate de forța de muncă și pot găsi soluții eficiente pentru a atrage, reține și dezvolta talentele potrivite. Descoperă beneficiile recrutării personalului din Asia și rolul esențial al agențiilor specializate în acest proces.

Citește

Șoferi din Asia: tot ce trebuie să știi despre angajarea de șoferi asiatici

Aducerea șoferilor asiatici în România este o provocare, însă permisul internațional de conducere reprezintă o soluție eficientă, cel puțin pe termen scurt.

Citește

Recrutare muncitori din Asia: Soluția perfectă pentru deficitul de forță de muncă din România

Cauți soluții pentru a combate deficitul de forță de muncă? Află cum recrutarea personalului din Asia poate contribui la creșterea și prosperitatea companiei tale.

Citește

© 2024 WorkAsia.ro. Toate drepturile rezervate.